Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

DUYURULAR

2016-2017 eğitim-öğretim yılında İngilizce Hazırlık Öğrenimi görecek olanlar için Duyuru

19.09.2016

2016-ÖSYM sonucuna göre Üniversitemiz İngilizce Öğretmenliği programı ile %30 ve % 100 İngilizce öğretim yapılan Lisans Programlarına YENİ kayıt yaptıran öğrenciler için yapılan İngilizce Yeterlik Sınavından (İYS) veya İngilizce Öğretmenliği Yeterlik (Yazılı ve Sözlü) Sınavından  (İÖYS)  başarılı olamamaları nedeniyle  2016-2017 eğitim-öğretim yılında İngilizce Hazırlık Öğretimine devam edecek olanların ders başlama tarihi 26 Eylül 2016’dır. Bu öğrencilerin öğrenim görecekleri sınıf bilgisi ve Hazırlık öğretimine ilişkin diğer tüm bilgiler için www.ydyo.yildiz.edu.tr adresinde yer alan “TEMEL İNGİLİZCE” başlığındaki duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. 

 

İngilizce Hazırlık Öğrenimi görecek olan öğrenciler Katkı Payı-Öğrenim Ücreti ödemezler ve Öğrenci Bilgi Sistemi (ORBİS)  üzerinden veya dilekçe ile ders kaydı/seçimi yapmazlar.  

 

Bir yıl Hazırlık Öğretimi sonunda başarısız olan öğrencilerden İYS’ye girme haklarını kullanmak istemeyenler ile İYS hakları sonunda başarılı olamayan öğrenciler, talep etmeleri durumunda Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği kurallara göre ÖSYM tarafından aynı adı taşıyan ve öğretim dili Türkçe olan programlara yerleştirilirler. Geçiş için başvuruda bulunmayan adayların Üniversite ile ilişikleri kesilir. Başvuru işlemlerine ilişkin tüm bilgiler ÖSYM web sayfasından www.osym.gov.tr takip edilmelidir.

 

İngilizce Hazırlık öğretimi ve sınav haklarına ilişkin  ayrıntılı bilginin yer aldığı Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim ve Sınav Yönergesi için tıklayınız.