Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

DUYURULAR

2016-DGS Sonucuna Göre Üniversitemiz Programlarına Yerleştirilenlerin Dikkatine

17.10.2016

2016-DGS Sonucuna Göre Üniversitemiz Programlarına Yerleştirilen Öğrencilerin kayıtları ÖSYM'ce verilerin YÖKSİS'e aktarılma işlemi tamamlandıktan sonra  yapılabilecektir.

 

Yukarıda yer alan bilgi doğrultusunda kayıt olacakların Daire Başkanlığımız web sayfasındaki duyuruları takip etmeleri ve Kayıt Kılavuzu ilan edildiğinde kayıt için gelmeleri uygun olacaktır.

 

 

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

 

-DGS- SONUÇ BELGESİ: (YERLEŞTİRİLDİĞİNİ GÖSTEREN) Kayıt olacak aday tarafından kayıt için gelinmeden önce Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin internet üzerindeki web sayfasından (www.osym.gov.tr) Üniversitemize yerleştirildiğini gösteren belgenin 2 adet çıktısı alınacak ve kayıt görevlisine teslim edilecektir.

 

-   LİSE VE ÖNLİSANS DİPLOMASININ VEYA MEZUNİYET BELGESİNİN NOTER ONAYLI ÖRNEĞİ: Mezun olunan Lise ve Meslek Yüksekokulundan  alınan diploma veya mezuniyet belgesinin noter onaylı örneği. Belgelerin aslı  kesinlikle kabul edilmeyecektir. Başarı belgesi, mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz.      

 

-   Aynı anda iki lisans veya iki önlisans programında kayıtlı olunamayacağından, (örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan programlarda kayıtlı olanlar), bu durumda olan adayların, üniversitemizdeki programa kayıt için gelmeden önce, önceki programdan kaydını sildirmesi gerekmektedir.

 

-   TRANSKRİPT VE DERS İÇERİKLERİ: Mezun olunan Meslek Yüksekokulu Programına ait transkript ve ders içerikleri (onaylı).

 

Daha önceki yıllarda herhangi bir Yüksek öğretim kurumunda öğrenim görmüş ya da mezun olanların; öğrenim gördükleri süre içerisinde aldıkları ve başarılı oldukları dersler arasında,  kayıt yaptırdıkları  YTÜ bölümünün derslerine içerik ve kredi bakımından eşdeğer ders varsa,  bu derslerden, (Bölümün intibak komisyonunun önerisi ve Fakülte Yönetim Kurulu’nun uygun görmesi halinde) muaf sayılabilirler.

 

-   NÜFUS HÜVİYET CÜZDANI ASLI İLE ÖN VE ARKA YÜZÜNÜN FOTOKOPİSİ: Nüfus Hüviyet Cüzdanınızın fotokopisini Nüfus Hüviyet Cüzdanınızın aslı ile birlikte kayıt görevlisine verilecek, Nüfus Hüviyet Cüzdanı ve, Öğrenci Kayıt Bilgileri Formu’ndaki nüfus bilgileri ile kontrol edildikten sonra öğrenciye iade edilecektir.

-   FOTOĞRAFLAR: 3adet (4.5x6) Fotoğrafların son altı ay içinde, yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş olması gereklidir. Fotoğrafların arka yüzüne mutlaka ad, soyad ve üniversite öğrenci numarası yazılmalıdır.

 

-   ASKERLİK BELGESİ: DİKEY GEÇİŞ (DGS) Sonucuna Göre kayıt yaptıracak olan erkek adaylar doğum yıllarına bakılmaksızın Askerlik Belgesi getireceklerdir.

 

-    SAĞLIK KURULU RAPORU (Yalnızca ENGELLİ adaylar için) : Herhangi bir engeli bulunan adayların engel durumlarını gösterir  “SAĞLIK KURULU RAPORU” nun fotokopisi. Herhangi bir engeli bulunmayan adaylardan Sağlık Kurulu Raporu istenilmemektedir.

 

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümüne kesin kayıt yaptırmak için başvuran adayların, mevcut kayıt belgelerine ilave olarak;     Sağlık durumunun denizciliğe elverişli olduğunu, Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğünden alınacak “Gemi Adamı Sağlık Yoklama Belgesi” ibaresi taşıyan Sağlık Raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.