2019-YKS Sonucuna Göre Üniversitemiz Programlarına Kayıt Hakkı Kazananların KYK Yurt Başvuruları hk.

16.08.2019

Yurt İşlemleri için T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne başvuru yapılacaktır. Aşağıda yer alan bilgiler doğrultusunda verilen link üzerinden süreci takip etmeniz uygun olacaktır.

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulur. Başvurular E-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek E-Devlet şifresi almaları veya diğer E-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.