Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

DUYURULAR

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları hk.

22.02.2021

Değerli Öğrencilerimiz,

 

Rektörlüğümüzün görüşleri doğrultusunda her bir sınıf bazında ders kaydı için 2 gün verilebilmesi için takvimde düzenleme yapılmış olup, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı ders kayıt işlemleri 26 Şubat-06 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

 

Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümünde Zorunlu Hazırlık Öğretimi alacak olanlar herhangi bir kayıt işlemi yaptırmayacaktır. Konu ile ilgili olarak Yabancı Diller Yüksekokulu internet sitesinden duyuruları takip ediniz.

 

Ders Kayıt işlemlerinizi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmek için hazırlanan kılavuzları dikkatle inceleyiniz.

1) YTÜ Öğrencilerinin Üniversitemizden ve/veya Diğer Üniversitelerden Ders Alabilmelerine İlişkin Ders Kayıt Kılavuzu

2) Diğer Yükseköğretim Kurumlarında Kayıtlı Öğrencilerin Üniversitemizden Özel Öğrenci Olarak Ders Alabilmelerine İlişkin Ders Kayıt Kılavuzu

 

ÖNEMLİ

16.02.2021-02-02 gün, sayı ve sıra sayılı Üniversitemiz Senatosu kararı ile, 2020-2021 Eğitim-öğretim yılı Bahar yarıyılında COVID-19 ile ilgili tedbirler nedeniyle uzaktan eğitim verilmesi nedeniyle “Öğrencinin ders programında çakışma görülmesi durumunda, alttan alınan ve çakışan en fazla iki dersin seçilebilmesine imkân tanınmasına; alttan alınan ders için devam mecburiyetinin aranmamasına” karar verilmiştir.   Ancak sistem, çakışan derslerin alınmasına izin vermediğinden bu kapsamda ders almak isteyen öğrencilerimizin dilekçe ile kayıtlı bulundukları Bölüm Başkanlığına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. İlgili Bölüm Başkanlığının uygun görüşü üzerine Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile bu dersler eklenir.