Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

DUYURULAR

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları hk.

26.09.2021

 

Değerli Öğrencilerimiz,

 

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı ders kayıt işlemleri 27 Eylül-06 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Ders kayıt takvimi ve Ders Kayıt Kılavuzları sayfada belirtilmiş olup, YTÜ Lisans Akademik Takvimi için buraya tıklayınız.

 

Ders kaydı, OBS üzerinden (https://obs.yildiz.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx) üzerinden Kullanıcı Adı ve Şifre bilgileri ile yapılır.

 

Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümünde Zorunlu Hazırlık Öğretimi alacak olanlar herhangi bir kayıt işlemi yaptırmayacaktır. Konu ile ilgili olarak Yabancı Diller Yüksekokulu internet sitesinden duyuruları takip ediniz.

 

Ders kayıtları ile ilgili sorunlarla ilgili olarak Fakültelerin Bölümlerin web sayfaları ve e-posta adresleri için buraya tıklayınız.

 

Ders Kayıt işlemlerinizi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmek için hazırlanan kılavuzları dikkatle inceleyiniz.

 

  1. YTÜ Öğrencilerinin Üniversitemizden ve/veya Diğer Üniversitelerden Ders Alabilmelerine İlişkin Ders Seçim İlkeleri Kılavuzu
  2. Diğer Yükseköğretim Kurumlarında Kayıtlı Öğrencilerin Üniversitemizden Özel Öğrenci Olarak Ders Alabilmelerine İlişkin Ders Kayıt Kılavuzu
  3. YTÜ OBS Sistemine Giriş ve Sistem Üzerinden Ders Kayıt Süreci Kılavuzu
  4. Azami Öğrenim Sürelerini Tamamlayan Öğrencilerin Ders Kayıtları

 

1. sınıf öğrencilerine, kayıtlı bulundukları bölümün ilgili yarıyılına ait 1.sınıf zorunlu dersleri OBS üzerinden  otomatik olarak eklenir. Öğrenci eğitim planındaki seçimlik dersleri Bağımsız Ders kaydı gününde ekleyebilir ve isterse otomatik eklenen zorunlu derslerden çekilerek grup değişikliği yapabilir. Ancak zorunlu ders gruplarında yeterli kapasite olmaması durumunda bu ders/dersleri sistem üzerinden veya dilekçe ile alamaz. 

 

ÖNEMLİ

  1. 31.08.2021-07-02 gün, sayı ve sıra sayılı Üniversitemiz Senatosu kararı ile, “2021-2022 Eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında öğrencinin ders programında çakışma görülmesi durumunda, çakışan derslerden birinin uzaktan eğitim yöntemiyle veriliyor olması şartıyla, çakışan en fazla iki dersin seçilebilmesine imkân tanınmasına; alttan alınan ders için devam mecburiyetinin aranmamasına” karar verilmiştir.   Ancak sistem, çakışan derslerin alınmasına izin vermediğinden bu kapsamda ders almak isteyen öğrencilerimizin dilekçe ile kayıtlı bulundukları Bölüm Başkanlığına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. İlgili Bölüm Başkanlığının uygun görüşü üzerine Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile bu dersler eklenir.
  1. Öğrencilerimizin, ders kaydından önce OBS üzerinde yer alan İletişim Bilgisi modülü aracılığı ile adres veya telefon bilgisi değişiklik işlemini yapmaları gerekmektedir.