2021-2022 Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş-Belge Güncelleme

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
YTÜ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ

SİSTEM ÜZERİNDEN KAYIT YAPTIRARAK BAŞVURU YAPAN ADAYLAR

Üniversitemiz 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı YTÜ lisans düzeyindeki programlar arasındaki

• Kurum içi Yatay Geçiş,
  • Çift Anadal,
  • Kurumlararası Yatay Geçiş (Yurt İçi-Yurt Dışı)

başvuru sürecimiz 14 Temmuz 2021 saat 23:59'da tamamlanacaktır.

Online sistem üzerinde kayıt yaptırmış adaylara, 15 Temmuz 2021 Saat 08:30-16 Temmuz 2021 Saat 15:00 saatleri arasında, belge güncelleme, eksik bilgilerini ekleme, bilgilerinde değişiklik yapma hakkı sağlanacaktır.

Online sistem üzerinden başvurusunu silerek yeni başvuru oluşturabilecektir. Bu aşamada sisteme yeni kayıt yapılamayacaktır. Belirtilen tarih aralığında verilen haklardan sadece sisteme kayıt yaptıran adaylar yararlanabilecektir. Başvurusunu onaylamamış adaylar da yeniden başvuru yapabilecektir.

Adaylarımızdan başvuru esnasında istenmeyen fotoğraf ekleme kayıt esnasında zorunlu olduğundan başvuru güncelleme yapacak adaylarımız bu esnada jpeg, png formatında vesikalık fotoğraflarını sisteme eklemelidir. Başvuru güncelleme yapmayan adaylarımız ise kesin kayıt hakkı kazanması durumunda Fakültelerin …@gecis@yildiz.edu.tr uzantılı adreslerine diğer belgelerle birlikte göndermesi gerekmektedir.

Eksik belge yükleme için verilen sürenin tamamlanmasının ardından sistem üzerinden başvurularını taslak olarak kaydetmiş/onaylamamış tüm öğrencilerin başvuruları silinecektir.

SİSTEM ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPAMAYAN ADAYLAR

Sistem üzerinden başvuru yapamayan aşağıda belirtilen adaylar da 15-16 Temmuz 2021 tarihlerinde (Bu tarihlerden sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.) başvurmak istedikleri Fakültelerin aşağıda belirtilen ...@gecis@yildiz.edu.tr uzantılı adreslerine tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde göndermelidir.

• “Kayıtlı olduğu lisans programında, Ağırlıklı Not Ortalaması (ANO) en az 3.0 (4.0 üzerinden) olan ancak bulunduğu programın ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerimiz de, kayıt olduğu programa girdiği yıldaki merkezi yerleştirme puanının, başvuracağı programın o yıl ki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda çift anadal başvurusunda bulunabilirler.”

• Mavi kartı olan / T.C. Kimlik Numarası / Y.U. numarası bulunmayan adaylar sistem üzerinden başvuramaz. Bu durumdaki öğrencilerin başvuru yapmak için başvurmak istedikleri Fakültenin ...gecis@yildiz.edu.tr e-posta adresi üzerinden başvuruda bulunmaları gerekir.

Kayıt Belgelerinin gönderilmesi ve kayıt ile ilgili iletişimde kullanılacak e-posta adresleri aşağıda belirtilmiştir.

FAKÜLTE

stfgecis@yildiz.edu.tr

Uygulamalı Bilimler Fakültesi

uybgecis@yildiz.edu.tr

YTÜ Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş Kılavuzu için tıklayınız.