667 ve 669 Sayılı KHK Kapsamında kayıt yaptıran Öğrencilerimizin Dikkatine

20.10.2016

669 Sayılı KHK Kapsamında Kapatılan Harp Okullarından Üniversitemiz Programlarına Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Hk.

19.10.2016

Kapatılan Harp (Kara, Hava ve Deniz) Okulları Hazırlık Sınıfı hakkında YDYO Modern Diller Bölümü ile yapılan toplantı sonucu aşağıdaki karara varılmıştır:

"Kapatılan Harp (Kara, Hava ve Deniz) Okullarından gelen öğrenciler zaten askeri lisede hazırlık okumak ve geçmek zorunda olması nedeniyle tüm öğrenciler (204 öğrenci) hazırlık öğretiminden muaf tutulacak ve bu bağlamda İleri İngilizce 1 ve İleri İngilizce 2 derslerini de BB ile geçmiş sayılacaktır.  Öğrencinin transkriptinde bulunan tüm yabancı dil dersleri (İngilizce, Yunanca, Çince, Rusça vb) de değerlendirilecek olup bu derslerden başarılı ise bölüm/program öğretim (ders) planına göre öncelikli olarak "Teknik İngilizce", "İş Hayatı için İngilizce", "İngilizce Okuma ve Konuşma" vb derslerine intibak ettirilebilir; diğer kalan yabancı dil derslerinin intibakı ise Bölüm/Program İntibak komisyonunun vereceği karara bağlıdır."

667 ve 669 Sayılı KHK Kapsamında kayıt yaptıran Öğrencilerimizin Dikkatine

20.10.2016

Bu öğrencilerimizin Kimlik Kartları bulunmadığından Kampüse  girişte kullanılmak üzere fotoğraflı belge almaları gerekmektedir. Belge için 1 adet vesikalık fotoğraf ile kayıt işleminin yapıldığı Fakülte Dekanlığına başvurulmalıdır. İlgili Fakülte Dekanlığınca Üniversitemize kayıt yaptırıldığını gösteren imzalı ve mühürlü belge düzenlenecek ve öğrenciler kimliklerini alıncaya kadar kampüslere bu belge ile giriş yapacaklardır.

Yemek hizmetlerinden yararlanmak isteyenler yemekhane binası önündeki (Yıldız ve Davutpaşa Kampüsü) Mobo Kabinden 2 TL karşılığında yemek fişi aldıktan sonra fişi yemekhane içerisindeki görevliye teslim etmelidirler.

Öğrenciler Kimlik Kartı çıkartabilmek için 28 Ekim 2016 tarihine kadar Davutpaşa Kampüsü Destek Hizmetler Binasında  (Mendos Cafe’nin yer aldığı bina) bulunan E-Yıldız Ofisine başvurmalıdırlar. Bu birimde fotoğraf çekilerek Kimlik Kartı düzenlenecektir. Kimlik Kartına ilişkin süreç yine bu birimden takip edilecektir.

669 Sayılı KHK Kapsamında Kapatılan Harp Okullarından Üniversitemiz Programlarına Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfında Öğrenim Görmek İsteyenler Hk.

21.10.2016

669 sayılı KHK kapsamında Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin İngilizce Hazırlık durumları ile ilgili daha önce yapılan duyuru üzerine, öğrencilerden alınan geri bildirimlerde;

Harp Okullarında Askeri Lise çıkışlı ve Sivil Lise çıkışlı iki tip öğrencinin öğrenim gördüğü, Sivil Lise çıkışlı öğrencilerin Lise de hazırlık okumadıkları  ve yeterli İngilizce bilgisine sahip olamamaları nedeniyle %30 ve % 100 İngilizce programlar İngilizce verilen derslerden başarılı olamayacakları bilgisi alınmıştır.

Yukarıda yer  alan bilgiler doğrultusunda;

Kapatılan Harp (Kara, Hava ve Deniz) Okullarına, sivil liseden mezun olarak kayıt yaptıran ve yeterli İngilizce bilgisine sahip olmayan öğrencilerden, Üniversitemizde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık öğretimine devam etmek isteyenlerin kayıt yaptırdıkları Bölüm Başkanlıklarına (%30 ve 0 İngilizce programda öğrenim görebilmek için yeterli İngilizce bilgisine sahip olmadığımdan 1 yıl süreli İngilizce Hazırlık öğrenimine devam etmek istiyorum beyanı ile) dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

669 SAYILI KHK İLE KAPATILAN ASKERİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAN ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ HK.

07.10.2016

669 Sayılı KHK İle Kapatılan Askeri Yükseköğretim Kurumlarından Üniversitemize Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri için tıklayınız

667 SAYILI KHK İLE KAPATILAN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAN ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞTİRİLEN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ HK.

05.10.2016

667 Sayılı KHK İle Kapatılan Yükseköğretim Kurumlarından Üniversitemize Yerleştirilen Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kayıt İşlemleri İçin tıklayınız (Güncelleme:06.10.2016)

Foreıgn Students Regıstratıon of Closed Unıversıtıes 2016

667 Sayılı KHK İle Kapatılan Yükseköğretim Kurumlarından Üniversitemize Yerleştirilen Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Listesi İçin tıklayınız (Ek Yerleştirilen öğrenciler olduğundan liste 12.10.2016 tarihinde güncellenmiştir.)

667 SAYILI KHK KAPSAMINDA ÖZEL ÖĞRENCİ STATÜSÜNDE ÜNİVERSİTEMİZDEN DERS ALACAKLARIN İŞLEMLERİ HK.

04.10.2016

667 sayılı KHK kapsamında Kapatılan Vakıf Yükseköğretim Kurumu öğrencilerinin Özel Öğrenci statüsünde Üniversitemizden ders alabilmelerine ilişkin kılavuz için tıklayınız

Özel Öğrenci statüsünde Üniversitemizden Ders Alacak Öğrencilerin Listesi  İçin tıklayınız

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Uyarınca Kapatılan Vakıf Yükseköğretim Kurumu öğrencilerinden Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından diğer yükseköğretim kurumlarına yerleşen ve kayıt yaptıranlardan, 2016-2017 eğitim öğretim güz yarı yılında özel öğrencilik hakkını kullanmayan/kullanamayan ve bahar döneminde bu hakkını kullanmak isteyen öğrencilere mahsus olmak üzere;

2016-2017 bahar yarıyılından itibaren özel öğrenci olmak isteyen öğrencilerin 31 Ocak 2017 Salı günü mesai bitimine kadar özel öğrenci olmak istedikleri yükseköğretim kurumuna başvurmaları gerektiğine karar verilmiştir.

Başvuru işlemlerine ilişkin kılavuz için tıklayınız