Yeni Mezun Olup Diploması Hazır Olan Öğrenciler

18.10.2018

DİPLOMA HAZIRLAMA SÜRECİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Diploma hazırlama süreci ilgili yönerge gereğince ortalama 25 iş günü sürmektedir. Bu bağlamda; Daire Başkanlığımıza diploma ile ilgili olarak e-posta gönderilmemesini, telefon açılmamasını ve şahsi başvuruların yapılmamasını önemle rica eder, anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Mezuniyet kararınızın öğrenci bilgi sistemine işlenmesinden sonraki bir (1) ay süre içerisinde diplomalarınızın hazır olduğu bilgisini aşağıdaki sorgu sayfamızdan kontrol edebilirsiniz. Bunun dışındaki tüm öğrencilerin diploması hazır olup, 09:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00 saatleri arasında Davutpaşa Kampüsü, Taş Bina (Kışla Binası), Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, A-1013 nolu ofisten diplomalarını teslim alabilirler.

2016 yılından sonra mezun olan öğrencilere diploma teslimi için yapılması gereken işlemler:

- Öğrenci Kimlik Kartının teslimi

- Nüfus cüzdanı veya Pasaport veya Evlilik Cüzdanı belgesinin aslının ibrazı,

2016 yılından sonra mezun öğrencilerin ilişik kesme işlemi (Harç Bürosu, Kütüphane, UZEM) Öğrenci Bilgi Sisteminden yapılmaktadır. İlgili bürolara onay alma işlemi için gidilmesine gerek yoktur.

Ancak Mezunlar Koordinatörlüğü onayı ile  Optik Aletler Laboratuvarı (İnşaat Fakültesi öğrencisi ise)   onay işlemi öğrenciler tarafından aşağıdaki form ile yapılacaktır.

FR-0294-İlişik Kesme Belgesi.doc belgesini doldurması ve aşağıda belirtilen birimlere onaylatması gerekir.

Mezunlar Koordinatörlüğü

İnşaat Fakültesi ve MYO İnşaat ve Emlak Programı Öğrencileri “Optik Aletler Laboratuvarı” kısmını ilgili Dekanlık veya Bölüm Başkanlığı

(Yabancı Uyruklu öğrencilerden T.C. Başbakanlık Türk ve Akraba Toplulukları Başkanlığından burs alanlar, bursunun kesildiğini gösterir belge getirmeleri gerekir.)

E-DEVLET  ÜZERİNDEN ALINAN MEZUN YAZISI

2016-2017 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda (Final, Bütünleme ve Mezuniyet sınavları sonunda) mezun  olan öğrencilerimiz  diğer kurum ve kuruluşlara verilmek üzere, “Mezun olduklarını gösteren belge” ye ihtiyaç duymaları halinde, e-Devlet Kapısı  üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/)  e-Hizmetler /Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı / Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama modülü aracılığı ile barkodlu “Mezun Belgesi” nin çıktısını alarak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

İlgili barkodlu belgeler Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama modülü aracılığı ile doğrulanabilmektedir.

Bilgilerinize.