E-Devlet Üzerinden elektronik kayıt işlemini tercih edenler hk.

03.09.2018

E-Devlet Üzerinden elektronik kayıt işlemini tercih edenler için bilgi notu:

- Elektronik kayıt öğrenciler için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kayıt işlemini tercih edenlerin kayıt işlemini E-Devlet üzerinden yapmaları ve aşağıda belirtilen belge yükleme işlemini gerçekleştirmeleri yeterlidir. Kayıt işlemi için tekrar Üniversiteye gelmeyeceklerdir.

- Elektronik kayıt işlemi 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında e-devlet şifresi ile  www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılarak Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı Bölümünde yer alan Kayıt İşlemleri üzerinden yapılabilecektir.

- E-Devlet üzerinden kayıt yaptıranlar kayıt işleminin tamamlanmasından sonra “Elektronik Kayıt Belgesi”nin çıktısını mutlaka almalıdırlar. Bu belge kayıt işleminin tamamlandığını belgelemektedir. Belge  kayıt yaptıran öğrenci tarafından saklanmalıdır.

- E-Devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin kılavuzun 2.maddesinde belirtilen “Kayıt İçin Gerekli Belgeler” i hazırlayarak elektronik olarak (www.e-ogrenci.yildiz.edu.tr adresi üzerinden) yüklemeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin öğrenimleri süresince herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için bu işlemi kayıt tarihi başlangıcından itibaren en geç 28 Aralık 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.