Katkı-Payı Öğrenim Ücreti Ödeme Tarihleri ve Uygulamaya İlişkin Değişiklikler Hakkında Duyuru

11.02.2015

Katkı Payı-Öğrenim Ücretleri ile ilgili olarak, 26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 6569 sayılı Kanunun 29 uncu maddesi ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 46 ncı maddesinde yapılan değişiklik ile, “Diploma programlarının hazırlık sınıfı eğitimi hariç olmak üzere, iki yıllık önlisans ve dört, beş ve altı yıllık lisans programlarından (açıköğretim programları hariç) bu süreler sonunda mezun olamayan öğrencilerden, ilgili dönem için öngörülen katkı payı ya da öğrenim ücretinin yanı sıra bu maddenin (c) fıkrasına göre hesaplanan kredi başına ödenecek katkı payı veya öğrenim ücreti; dersin alınacağı dönem için belirlenen kredi başına katkı payı veya öğrenim ücretinin yüzde elli fazlası ile hesaplanarak alınır. Çift ana dal programında kayıtlı olan öğrencilerden ise diploma programının öğrenim süresi ve ilave bir yıl sonunda bu madde hükümlerine göre katkı payı veya öğrenim ücreti alınır.” hükmüne yer verilmiştir.

Yukarıda yer alan Kanun maddesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yeniden değerlendirilmiş olup, 06.02.2015 tarih ve 6629 sayılı YÖK kararı ile Katkı-Payı Öğrenim Ücreti ödeme işlemlerinin Şubat ayı sonuna kadar ertelenmesine karar verildiği bildirilmiştir.

Konuya  ilişkin YÖK Kararını görmek için tıklayınız.

Üniversitemiz Akademik Takviminde 23-27 Şubat 2015 olarak yer alan  Katkı-Payı Öğrenim Ücreti ödeme tarihleri ve uygulamaya ilişkin değişiklikler belirlendiğinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sayfasında (www.ogi.yildiz.edu.tr) duyurulacaktır. Takip ediniz.