Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) İle Yatay Geçiş Başvuru ve Kayıt İşlemleri hk.

15.07.2020

Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) ile Yatay Geçiş işlemleri ile ilgili kılavuz ve kontenjanlar için tıklayınız.

Başvurular 01-15 Ağustos 2020 tarihleri arasında kılavuzda belirtildiği şekilde online olarak yapılacaktır.

Belirtilen tarihten önce online başvuru sistemine giriş yapılamayacaktır.

Üniversitemiz öğrencisi iken daha önceki yıllarda Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1)  ile diğer Yükseköğretim geçiş yapan ancak aşağıda yer alan kural gereği, geri dönüş hakkından  yararlanmak isteyenler kontenjan kapsamında yeni bir başvuru gibi değerlendirilmeyeceğinden sistem üzerinden başvuru yapmayacaklardır.

Başvuru tarihleri arasında geri dönmek istedikleri bölümün Fakülte Dekanlığına dilekçe (Kılavuzun son sayfasında yer verilmiştir) ile başvuru yapacaklar ve bu öğrenciler için İlgili Fakültelerce kayıt açma işlemi yapılacaktır.

“Öğrenciler, Ek Madde-1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilirler. (İlgili başvuru döneminden önce Ek Madde-1 uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler tekrar yatay geçiş yapamazlar) ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.”